В Русия приключва гласуването в 3-тия ден от местните избори в

...
В Русия приключва гласуването в 3-тия ден от местните избори в
Коментари Харесай

Последен ден на регионалните избори в Русия, гласуване протича и в окупираните украински територии

В Русия приключва гласуването в 3-тия ден от локалните избори в 79 района, като гласоподавателите дават вота си за губернатори, районни законодателни органи, градски и общински препоръки. 

Властите организират локални избори в това число и в четирите района на Украйна, които Москва анексира предходната година - Донецка, Херсонска, Луганска и Запорожка област. Гласуването за федерални и локални законодатели се организира и на Кримския полуостров, който Кремъл анексира през 2014 година

Руският президент Владимир Путин гласоподава онлайн на локалните избори в страната и прикани гласоподавателите да дадат вота си.
Моля жителите на районите, в които тези дни се организират избори, да вземат участие в тях. Освен това изборните процедури в нашата страна са проведени по допустимо най-удобния метод. Имам поради както тридневно гласоподаване в изборните секции, по този начин и опция за отдалечено гласоподаване. Електронното гласоподаване става все по-популярно. Надявам се, че всеки от вас ще прояви виновна гражданска интензивност.
Владимир Путин, президент на Русия

В неделя в Москва отвориха изборните секции за локалните избори, на които се избират кмет на столицата и депутати в 13 общини.
Дойдох да гласоподавам, тъй като това е въпрос от национално значение. Това е мое право. Избирам кмета всред най-достойните претенденти.
Андрей Амельохин, гражданин на Москва

Сред петимата претенденти за кмет на столицата е и досегашният градоначалник Сергей Собянин от " Единна Русияя “. Като непосредствен съдружник на президента Владимир Путин, се чака той да завоюва. Гласуването в окупираните региони на Украйна беше наказано от Киев и Запада като машинация и нарушаване на интернационалното право.

Изборите се организират в миг, в който Москва принуди съперниците на президента Владимир Путин да отидат в заточение или в пандиза, а рецензиите против военната акция са неразрешени. Те са и тест за Кремъл преди президентските избори, планувани за началото на идната година, които се чака да удължат дългогодишното ръководство на Путин най-малко до 2030 г.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР